Szeretem az olyan projekteket, amik tudom, hogy nem pár napot vagy 1-2 hetet fognak felölelni az életemből, hanem kicsit többet, és meg is fogom tudni ezeket valósítani. Ugyanis ezeken folyamatosan tudok dolgozni szabadidőmben és amikor kész van (bár nem tudom, mikor van “kész” egy blog), akkor látom a munkám eredményét.

Persze ez egy nagyon általános vélemény, bárki mondhatja bármire. Emellett más is játszott szerepet abban, hogy belekezdjek egy blogba. Az túlzás, hogy szeretek írni (nem is gondolom jónak benne magam), inkább az írás eredményét szeretem, de a kettő együtt jár. Szeretek elmerülni kérdésekben és nem csak engedni azt, hogy átfusson az agyamon egy gondolatkísérlet. Teljesen más valamit megérteni fejben vagy leírni azt másoknak, utóbbi kissé mélyebb tudást feltételez. Egyszerűen, amikor elmagyarázunk és leírunk dolgokat, sokszor csak akkor jövünk rá, hogy nem is tudjuk teljesen miről beszélünk, és ilyenkor gondolkozásra vagyunk kényszerítve. Nem beszélve arról, hogy a megfogalmazott és leírt gondolatok sokkal mélyebben megragadnak a memóriában, később egyszerűbben hívhatóak vissza.

Tehát arról, hogy mik a mozgatórugóim jelenleg ennyit tudok mondani, a kérdés ennél persze bonyolultabb és összetettebb, meglátjuk, hogy látom ezt fél vagy egy év múlva.

Arról, hogy milyen blogot szeretnék szintén csak elképzelések vannak. Örülnék, ha tudnék produkálni vicces, irónikus tartalmat is, azonban most az a benyomásom, hogy a szakmaibb és gondolkodósabb cikkek többségben lesznek, ez viszont nem jelenti, hogy nem csempészhetek bele vicces és irónikus tartalmat, meglátjuk.

Kik fognak olvasni? Nem tudom! Azonban bízom benne, hogy, akik feltévednek erre az oldalra, találnak legalább egy olyan cikket, amit szívesen elolvasnak.