Ezen az oldalon találod a szakmai cikkeket, ismertetőket és kintekintőket egy-egy témával kapcsolatban.

 • GMX decentralizált tőzsde gyorstalpaló
  A GMX egy decentralizált tőzsde, ahol kereskedhetünk spot, illetve tőkeáttételes piacon, valamint lehetünk passzív market makerek egy token segítségével.
 • Mirror Protocol – Szintetikus részvények a Terra blokkláncon
  A Mirror Protocol segítségével előállíthatunk olyan kriptovalutákat, amik ára követi egy-egy tőzsdén kereskedett értékpapír árfolyamát. Ezekkel a tokenekkel kereskedhetünk vagy akár liquidity poolba is rakhatjuk, hogy kamatoztathassuk a szintetikus részvényeinket.
 • Ez lehet a bankrendszer és a kriptovaluták közös jövője
  A Bitcoin Kisokos 35.részében Ács Zoltánnal beszélgettünk, aki az MKB Fintechlab vezetője és a Magyar Bankholding által kezdeményezett Foundation mozgalom Növekedésért és Innovációért felelős vezetője. Mindenképp hallgassátok meg a podcastet, ha még nem tettétek. Ebben a cikkben a beszélgetés folyamán elhangozott érdekes témákat emeljük ki, néhol egy-két kiegészítéssel és kommenttel.
 • Bitcoin az okoshálózatokon – BTCB, renBTC, wBTC
  A Bitcoin hálózaton jelenleg nem tudunk szofisztikált okosszerződéseket futtatni, ezért különböző módszerekkel átvitték a bitcoint más hálózatokra. Így a decentralized finance eszközeivel kamatoztathatjuk a bitcoinunkat.
 • Impermanent loss: látens veszteségek kamatfarmolás során
  A DeFi és a kamatfarmolás közben veszteségeket is elszenvedhetünk az árfolyamváltozás miatt, azonban ezek a veszteségek nem véglegesek. Az alábbiakban megnézzük, hogy mi az az impermanent loss, mi miatt következik be és mit kell tennie azoknak, akik elkerülnék ezen veszteségeket.
 • Mi az a stabilcoin? Ismertető, működésük, fajtáik és előnyeik
  A stabilcoinoknak fontos szerepe van a kriptovaluták világában. Ma már választhatunk több tucat stabilcoin között, de vajon miben különböznek? Bemutatjuk hogyan működnek, milyen típusai vannak és mikor melyiket érdemes választani.
 • Származtatott termékek a blokkláncon – Synthetix, Mirror Protocol, UMA, dYdX
  A származtatott termékek fontos elemei a pénzügyi rendszernek. A Decentralized Finance fejlődésével ez az eszközosztály is megjelent a blokkláncon. A cikkben elmagyarázzuk mik a származtatott termékek és milyen újabb lehetőségek tárulnak ezáltal elénk a DeFi-ben.
 • Uniswap decentralizált tőzsde története és működése
  A Uniswap egy az Ethereum hálózatára építő, decentralizált tőzsde. Mindenki számára elérhető és cenzúramentes, a DeFi (decentralized finance) terület egyik fontos építőeleme. Működése teljesen decentralizált és automatikus az okosszerződéseknek köszönhetően.
 • A kvantumszámítógépek hatása a blokkláncok titkosítására
  A blokkláncok titkosítása veszélyben lehet a kvantumszámítógépek megjelenésével, hiszen ezen technológia egyik alkalmazási területe a matematikai kriptográfia feltörése. Ugyan a technológia még új és kiforratlan, de a jövőben sok, eddig feltörhetetlennek hitt titkosítás kerülhet veszélybe.
 • Blokklánc hidak: A hálózatok közötti átjárhatóság eszközei
  A blokkláncok között hidak (bridge) segítségével tudunk közlekedni, amik különböző módszerekkel viszik át a tokeneket egyik blokkláncról a másikra. Ezen eszközök célja, hogy szélesebb körben legyenek alkalmazhatóak egyes kriptovaluták, valamint, hogy a túlterhelt hálózatokról szabadon vándoroljon a forgalom.
 • Mi az a Defi? Történeti összefoglaló és a szektor jövője
  2020-ban nagyot robbantak a DeFi projektek. Hogyan jöhetett ez létre? Milyen utat jártak be a projektek, mi várható a jövőben? A Decentralized Finance lényege, hogy elérhetőek legyenek az alapvetően bank nyújtotta pénzügyi szolgáltatások a kriptovaluták világában is, decentralizált módon.
 • Így működnek a Governance tokenek a DeFi-ben
  Manapság a legtöbb DeFi projektnek van governance tokene. Ezek segítségével részt vehetünk egy projekt életében és irányításában, miközben akár jutalmakban is részesülhetünk.